Vineri , 5 Mai 2017

Sute de milioane de euro prin PNDR

Din 3 mai, sălăjenii care doresc să acceseze fonduri europene pot să depună proiecte atât pentru măsurile agricole, cât şi non-agricole. Proiectele se depun electronic, pe portalul instituţiei.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunţat deschiderea sesiunilor pentru proiectele de investiţii în cadrul Măsurilor Finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, atât pentru măsurile agricole, cât şi non-agricole.

Astfel, din 3 mai, sălăjenii pot să se înscrie la selecţia pentru proiecte care vizează investiţiile în exploataţii agricole şi pomicole, pentru dezvoltarea fermelor mici şi pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol şi în cel pomicol. Totodată, din 3 mai, persoanele interesate pot depune dosarele pentru a beneficia de sprijin financiar la înfiinţarea şi dezvoltarea activităţilor neagricole sau pentru a accesa schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor în vederea obţinerii de produse neagricole. În plus, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Domiţian Benţe, aduce la cunoştinţa sălăjenilor că fondurile disponibile variază în funcţie de măsură. Comparativ, submăsurile agricole au un plafon mai mare de finanţare decât cele non-agricole.

De asemenea, în această sesiune sălăjenii pot depune dosare şi pentru submăsura Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, care are un plafon de 170 de milioane de euro. Termenul limită de depunere a proiectelor este 31 iulie 2017, cu excepţia Schemei de minimis aferente Submăsurii 4.2. Pentru submăsura menţionată data limită este 31 octombrie.

De reţinut că în acest an sumele alocate prin PNDR 2014-2020 sunt semnificativ mai consistente decât în anul anterior pentru a da posibilitatea celor care au proiecte de construcţii-montaj să le finalizeze atât tehnic, cât şi financiar până la finalul programului, opinează specialiştii. În acelaşi timp, specialiştii preconizează că sumele disponibile pentru anii viitori vor fi mai mici.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
20 Martie 2019
Citeşte mai mult