Joi , 29 Iunie 2017

Subvenţiile pentru 2016, la capăt de drum

În curând, ultimul fermier din judeţ care nu a primit subvenţiile pentru anul 2016 va primi banii. Este vorba despre un agricultor care se ocupă cu creşterea vacilor de lapte, cultivarea cerealelor şi a furajelor.

După multe tergiversări şi amânări, campania de acordare a subvenţiilor pentru anul 2016 a ajuns la final, termenul limită până la care se pot face plăţi fiind 30 iunie. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul APIA Sălaj, Călin Perneş, la această oră un singur fermier nu şi-a primit banii. Plata subvenţiei pentru acest fermier a fost îngreunată de faptul că fermierul se încadrează la plată atât pentru sectorul vegetal, cât şi pentru cel zootehnic, a declarat Călin Perneş. Astfel, pentru ca dosarele fermierilor care se aflau în acest gen de situaţii să poată fi introduse în softul informatic al APIA a fost necesară implementarea unor schimbări în programul electronic: „Fermierul a fost în control, are două exploataţii zootehnice, fapt pentru care nu s-a putut implementa în soft şi autoriza la plată”.

Referitor la Campania 2017, Călin Perneş a declarat că în această perioadă se efectuează controlul în teren pentru dosarele privind subvenţia pentru suprafaţă aferentă anului 2017, urmând ca din 1 iulie până în 1 octombrie să se desfăşoare controlul pe teren, iar din 15 octombrie să se iniţieze plata în avans.

La nivel naţional, conform datelor publicate în 27 iunie, Agenția de Plăți transferase către fermieri suma de 2,579 miliarde euro, plăți finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă ( FEGA), Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) prin intermediul măsurilor delegate din cadrul PNDR 2014 – 2020 şi Bugetul Naţional (BN).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult