Vineri , 21 Aprilie 2017

Subvenţii pentru fermieri

 Fermierii care deţin între trei şi nouă vaci de lapte pot beneficia de un sprijin financiar de la bugetul stat. Suma alocată pentru acest ajutor de stat este de peste 24 de milioane de lei. Dosarele pot fi depuse până în 2 mai.

Directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Călin Perneş a anunţat că în această perioadă fermierii sălăjeni pot depune dosarul pentru a obţine o subvenţie destinată micilor producători de lapte.

Precizăm că ajutorul financiar se acordă producătorilor de lapte, indiferent de statutul lor juridic. Pentru a-l accesa, solicitanţii trebuie să îndeplinească cumulativ anumite condiţii:

“      Deţin un efectiv de vaci de lapte de minim 3 şi maxim 9 capete, pe beneficiar, identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) la data depunerii cererii;

 Au livrat/vândut direct minim 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016;

Să deţină Registrul Individual al Exploataţiei (RIE) cu cod ANSVSA;

Produc şi livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii.

Producătorii de lapte care dețin un efectiv de vaci de lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri”, arată un comunicat de Serviciul Relaţii cu Publicul şi Comunicare al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Cererile pentru această schemă de ajutoare de adaptare excepţională destinată producătorilor de lapte se depun la Centrele APIA până la data de 2 mai 2017, inclusiv, însoţite de documentele de identitate ale solicitantului, de înregistrare şi identificare a vacilor de lapte din exploataţie, precum şi de actele prin care solicitanţii atestă  livrarea/vânzarea direct a minim 4 tone lapte în perioada 1 aprilie 2015-31 martie 2016 şi copii ale unor acte contabile datate în 2017 care certifică vânzarea directă a produselor. În plus, fermierii trebuie să facă dovada unui cont activ deschis la bancă sau trezorerie.

“Suma alocată pentru acest tip de ajutor excepțional este de 24.284.644,98 lei, echivalent a 5.448.041,5 euro, care se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017. Plățile pentru ajutoarele de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor se efectuează până la data de 30 iunie 2017”, arată acelaşi comunicat de presă.

Paralel cu campania de depunere a dosarelor pentru ajutorul de stat de adaptare excepţională destinat producătorilor de lapte se desfăşoară şi campania de depunere a cererilor unice de plată. Data limită de depunere a cererilor unice de plată este 15 mai. La ora actuală au fost depuse 13.000 de cereri unice de plată, în jur de 80% dintre fermieri respectând programările realizate de personalul APIA, precizează Călin Perneş, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult