Marţi , 31 Iulie 2018

Start la depunerea de proiecte pentru tinerii fermieri

 Veste aşteptată de fermieri. La 1 august se dă start la depunerea de proiecte pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici. Solicitările de finanţare pentru tinerii fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pot fi depuse începând de la 1 august 2018, fondurile totale disponibile ridicându-se la 62,5 milioane de euro.

Potrivit directorului Oficiului Judeţean de Finanţarea Investiţiilor Rurale Sălaj, Domiţian Benţe, a fost stabilit calendarul sesiunilor de depunere a proiectelor pentru sectorul agricol.

„Am primit, în urmă cu două săptămâni, acest calendar estimativ şi alocările pentru submăsurile PNDR 2020, cu sesiunile aferente care sunt deschise şi care urmează a fi deschise. Paleta submăsurilor care se vor deschide nu este foarte largă, iar submăsurile non-agricole deocamdată nu sunt deschise şi nu sunt bani alocaţi pentur aşa ceva. Discutăm doar de submăsura 4.1-Investiţii în exploataţii agricole, unde este alocată o sumă de peste 3 milioane de lei şi sunt defalcate, atât pe vegetal, cât şi pe zootehnic. Pe vegetal, spre exemplu, la modernizarea exploataţiilor agricole AFIRUL dispune de o sumă de 79 de milioane de euro, iar pe componenta zootehnică de 165 milioane de euro. Atât pentru sectorul vegetal, cât şi pentru cel zootehnic, sesiune ava fi deschisă pentru proiectele complexe, care presupun construcţie/montaj. De asemenea, ar mai fi submăsura 4.2-Sprijin pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole, sesiunea a fost deschisă în iulie 2018, fiind aici disponibilă de 203 milioane de euro”, predcizează Domiţian BENŢE-director OJFIR Sălaj.  

Pentru proiectele depuse pentru măsura Instalarea tinerilor femieri, intervalul de primire a cererilor de finanţare este cuprins între 1 august 2018, ora 9:00, şi 31 decembrie 2018, ora 16:00, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

„Ceea ce este foarte important pentru judeţul Sălaj, pentru potenţialii beneficiari, ar fi că există două submăsuri binecunoscute şi în judeţul Sălaj. Este vorba despre submăsura 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi submăsura 6.3-Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Sesiunea se deschide în această săptămână, preactic, din luna august începe depunerea online a proiectelor. Suma alocată este destul de mică, de 11 milioane de euro. Mai există o submăsură binecunoscută: 6.3- Sorijin pentru dezvoltarea fermelor mici, suma aici fiind mai mare, de 51,5 milioane de euro”, completează Domiţian Benţe. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult