Joi , 13 Iunie 2019

Stagiu de practică în științe sociale la Muzeu

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează în luna iulie stagiu de practică în științe sociale pentru studenții și masteranzii de la facultățile de istorie, etnologie, antropologie, sociologie și studii europene. Stagiul se va desfășura în perioada 1-14 iulie 2019 și va fi coordonat de trei cercetătorii științifici. Pentru acest stagiu sunt disponibile opt locuri, cazarea fiind asigurată de către Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, la final participanții urmând să primească adeverințe de practică.
 
Potrivit reprezentanților Muzeului, practica va consta într-o abordare interdisciplinară a unor teme propuse de studenți în mod individual și negociate împreună cu întreaga echipă și cu coordonatorii Valer Simion Cosma, istoric, Agota Abran și Andrei Herța, antropologi. Demersul are ca obiective consolidarea tehnicilor și cunoștințelor de specialitate dobândite în parcursul universitar al studenților, precum și învățarea unor metode și tehnici inedite sau conexe.
 
Cele două săptămâni de practică vor consta în 80 de ore de activitate, distribuite astfel: seminar de cercetare și scriere antropologică, seminar metodologic și aplicații practice, seminar practic de documentare de arhivă, aplicare în teren a mai multor tehnici și metode de cercetare, transcriere de interviuri. Toate activitățile au caracter aplicativ și reflectă munca cotidiană a cercetătorilor științifici. În ultimele două zile, 13 și 14 iulie, doar cei care doresc, vor putea participa la festivalul Porolissum Fest, eveniment organizat de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.
Studenții și masteranzii interesați vor trimite un email cu subiectul „Stagiu de Practică în Științe Sociale” pe adresa muzeul.zalau@gmail.com, care să cuprindă: numele și prenumele, facultatea la care este înregistrat/ă, temele de interes/cercetare pe care le urmărește, motivul pentru care a ales acest stagiu de practică și așteptările pe care le are de la acest stagiu. 
Înscrierile se pot face până la data de 25 iunie, urmând ca pe 26 iunie să fie comunicată lista cursanților acceptați.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei