Miercuri , 22 Mai 2019

Sprijin financiar pentru angajarea de ucenici

Prin programul de ucenicie la locul de muncă se urmărește obținerea unei calificări pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învățare pornind de la situațiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupații direct la locul de muncă. În egală măsură, pot participa la aceste programe şi adulţii- persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc reorientare profesională.

 

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă  în calitate de beneficiar al proiectului „UNIT 5 RMD şi RMPD – Ucenicie şi stagii pentru şomerii non-NEET din regiunile mai dezvoltate şi mai  puţin dezvoltate”  va acorda angajatorilor care desfăşoară programe de ucenicie sau stagii profesionale, un sprijin financiar lunar, în valoare de 2.250 lei/ucenic/stagiar.

Agenţii economici vor putea beneficia de această subvenţie pe toată durata contractului de ucenicie/stagiu încheiat, astfel: pe o perioadă de la 6 luni la 3 ani  pentru contractele de ucenicie, perioada variind în funcţie de nivelul de calificare, cu condiţia menţinerii raporturilor de muncă ale acestor categorii de persoane, respectiv pe o perioadă de 6 luni pentru contractele de stagii.

 

Durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână, angajatorul  obligându-se să asigure ucenicului condițiile necesare pregătirii teoretice și practice.

Programul de formare profesională prin ucenicie şi stagii profesionale la locul de muncă se finalizează printr-un certificat/adeverinţă  de calificare profesională.

Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa la sediul AJOFM Sălaj,la  tel: 0260/612463 sau accesând site oficial: www.anofm.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei