Miercuri , 15 Martie 2017

Soluţii pentru comunele fără medici

Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a luat măsuri pentru ca toţi sălăjenii să beneficieze de îngrijire medicală. Încadrarea unor medici pensionari, funcţionarea centrelor de permanenţă şi dezvoltarea sistemului de asistenţă comunitară sunt principalele măsuri iniţiate.

În Şedinţa Comitetului Consultativ pentru persoane vârstnice, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, a enunţat principalele probleme privind accesul sălăjenilor la servicii medicale şi soluţiile adoptate de instituţie pentru ameliorarea situaţiei create. Astfel, în Sălaj se află şapte comune care nu au medic de familie, respectiv comunele Benesat, Coşei, Lozna, Treznea, Zalha şi Zimbor. În comuna Zimbor situaţia a fost parţial soluţionată. Pentru pacienţii din Zimbor, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a activat temporar un medic pensionar pentru a oferi servicii medicale asiguraţilor. De asemenea, în Sălaj există comune care nu au suficienţi medici de familie raportat la numărul de bolnavi, acestea fiind: Almaşu, Ip, Măerişte, Sîg, Surduc, Valcău de Jos şi Bălan. În acelaşi timp, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj informează că se constată un deficit de medici din familie şi în oraşele Jibou şi Şimleu Silvaniei. În ceea ce priveşte asistenţa medicală comunitară, aceasta este asigurată de 27 de asistenţi medicali comunitari.

Totodată, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj a precizat că pacienţii care locuiesc în comune cu deficit de medici pot să se adreseze asistenţilor medicali comunitari şi celor patru centre de permanenţă din judeţ (Cehu Silvaniei, Zalău, Crasna și  Hida).

 

Comentariile celorlalți

cetaten pe 20.03.2017 la 14:40
revizuiti articolul medicul din Balan a preluat asiguratii din Garbou nu din Zalha .

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

27 Aprilie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
27 Aprilie 2018
Citeşte mai mult