Marţi , 12 Martie 2019

Simularea Evaluării Naţionale continuă azi cu proba la matematică

Elevii din clasele a VII-a şi a VIIII-a vor susţine azi, 12 martie, proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Ieri, elevii au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română, iar mâine, 13 martie, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi comunicate pe 22 martie.

Subiectele se distribuie la ora 9,00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

"Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea", a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii şi cu părinţii, dar şi la nivelul Consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie, spun oficialii din Ministerul Educaţiei Naţionale.

313 elevi au lipsit ieri de la examen

 

La proba de ieri, 11 martie, la Limba şi literatura română , s+au înregistrat 155 de absenţi la clasa a VII+a   şi 158 de absenţi la clasa a VIII +a.    La clasa a VII-a au fost prezenți  1.969  elevi  din  2.124  elevi înscriși, iar la clasa  a  VIII-a au fost prezenți 1.908 elevi din 2.066 elevi înscriși. Examenul s-a desfăşurat în 61 centre de examen.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Septembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
16 Septembrie 2019
Citeşte mai mult