Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 8 Octombrie , 2019

Simpozion național pe tema colectivizării, la Zalău

de Andreea Vilcovschi
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează, la finalul acestei săptămâni, simpozionul științific național „Cooperativizare și decooperativizare în România, pentru a marca 70 de ani de la debutul colectivizării forțate a agriculturii în România.
Evenimentul ce va avea loc în perioada 11-12 octombrie, în sala de conferințe a Hotelului Transilvania, marchează împlinirea a 70 de ani de la debutul colectivizării forțate a agriculturii în România, care a însemnat, de fapt, ultima etapă și ce mai dureroasă a procesului de comunizare, precum și sfârșitul satului tradițional românesc. Prin acest simpozion, organizatorii își propun să abordeze, într-o manieră critică și documentată, procesul colectivizării forțate a agriculturii în România, care a debutat acum 70 de ani, în anul 1949, precum și politicile și măsurile care au căutat să reinstaureze ordinea anterioară regimului comunist, după 1989.
 
La simpozion și-au anunțat participarea reputați cercetători din întreaga țară, care vor conferenția pe teme privind cooperativizarea și decooperativizarea în România.
Manifestarea este organizată în parteneriat cu Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului și Institutul de Investigații a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.