Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Luni , 5 Martie , 2018

Silvia Bodea Sălăjean a devenit membră a Uniunii Scriitorilor Europeni de Limba Română

de Cristina POP

 Premieră pentru judeţul Sălaj - scriitoarea Silvia Bodea Sălăjean a devenit membră a Uniunii Scriitorilor Europeni de Limba Română. Această promovare reprezintă încununarea muncii sale de creaţie.

Uniunea Scriitorilor Europeni de Limba Română numără aproximativ 200 de membri, iar din această zonă scriitoarea sălăjeană Silvia Bodea Sălăjean este singura care se numără printre cei promovaţi. Mai mult decât atât, scriitoarea sălăjeană a fost admisă cu unanimitate de voturi în această Uniune. În ceea ce priveşte activitatea de scriitor, Silvia Bodea Sălăjan este cunoscută în lumea literară pentru volumele de poezii publicate.

 

Cine este Silvia Bodea Sălăjan

Absolventă a Facultăţii de Filologie a UBB, Silvia Bodea Sălăjan s-a născut în localitatea Răstolţu-Deşert, comuna Agrij, judeţul Sălaj. Aceasta a fost profesoară de limba şi literatura română la Grupul Şcolar „Voievod Gelu” şi la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” din Zalău, iar actualmente predă aceeaşi materie la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău. A publicat poezie în: „Steaua”, „Tribuna”, „Caiete Silvane”, „Şcoala noastră”. Volume de versuri: „În căutarea Graalului”; „Talanţi risipiţi”; „Chivot jefuit”; „Suburbiile şarpelui”; „Pelerin la poarta cerului”; „Primejdia mărturisirii”. A publicat şi volumul „Satul Răstolţu-Deşert – metafora unei iubiri. Monografie”.