Luni , 21 Mai 2018

Sfaturi pentru consumul în siguranță a produselor de tip fast food

 Consumatorii de produse fast food sunt preveniți de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să țină cont de anumite sfaturi atunci când achiziționează produse de acest tip pentru a evita toxiinfecțiile alimentare sau alte afecțiuni datorate consumului de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau paraziții.

Așadar, pentru a evita îmbolnăvirea, la cumpărarea produselor din carne consumatorii trebuie să  acorde o atenție sporită  aspectului produsului,  
trebuie să urmărească modul de etichetare, să nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. 
De asemenea, consumatorii trebuie să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare; să refuze produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită. ANPC mai avertizează populația să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscă astfel să achiziționeze un produs neconform sau chiar nesigur care poate afecta sănătatea.
 Nu în ultimul rând, trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării, dar și etichetarea acestora cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate, etc.
Înainte de achiziționarea alimentelor, consumatorii trebuie să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. 
Un alt element important care trebuie verificat de către consumatori este concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă, și, implicit, acordarea bonului pentru a putea proba achiziționarea produsului.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Octombrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
18 Octombrie 2018
Citeşte mai mult