Joi , 22 Februarie 2018

Şezătoare pentru confecţionarea de mărţişoare, la Zalău

Din vânzarea acestor mărţişoare ce vor prezenta simboluri tradiţionale, se vor oferi burse educaționale tinerilor

 

Proiectul Șezători în Țara Silvaniei” propune un eveniment în cadrul căreia sălăjenii sunt invitați să confecționeze mărțișoare pentru un scop nobil, şi anume, acordarea de burse educaționale unor tineri sălăjeni. Evenimentul va avea loc joi, 22 februarie, între orele 18,00 – 21,00, în sala Dialoguri Europene a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj,

„Am pus la cale o șezătoare de lucru de tip clacă, în cadrul căreia vom realiza mărțișoare cu elemente etnografice simplificate din cultura sălăjeană și alte modele diverse. Vom coase, vom croșeta, vom lega fundițe cu ață alb-roșie și vom pregăti o adevărată colecție cu dichisuri de primăvară. Vom scoate mărțisoarele la vânzare, iar întreaga sumă va fi folosită pentru completarea fondului de burse pentru educație Agapis și Filantropia Porolissum. Așadar, dacă aveți mâini pricepute, haideți să faceți o faptă bună. Vă implicați activ în comunitate și veți avea bucuria de a fi printre cei cei care pun umărul la crearea unui fond de burse care va însemna educație și dezvoltare locală! Lucrurile bune se fac împreună, cu implicare”, transmit organizatorii.

Vânzarea mărţişoartelor confecţionate se va face în cadrul unor târguri de mărţişoare, iar preţul per bucată se situează între 5-15 lei.

Evenimentul face parte din proiectul Șezători în Țara Silvaniei, propus comunității de Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală Agapis, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația Filantropia Porolissum și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. În urma unor acțiuni similare organizate anul trecut, în prezent sunt în derulare patru burse de educație AGAPIS.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult