Joi , 9 Noiembrie 2017

Seres Denes: „Se impun anumite măsuri fiscale”

 Pentru că suntem aproape pe ultimul loc în Europa la colectarea TVA-ului, deputatul Seres Denes crede că se impun anumite măsuri fiscale.

 

 

Cu toate acestea, deputatul UDMR spune că bâjbâiala guvernamentală dăunează mediului economic.

 

„Din punctul meu de vedere, sigur că se impun anumite măsuri fiscale vizavi de plata contribuţiilor şi obligaţiilor fiscale de către societăţile comerciale şi de către persoanele fizice, având în vedere că atât la TVA, unde încasările sunt în jur de 37 la sută şi suntem aproape pe ultimul loc în Europa, cât şi la celelalte obligaţii fiscale nu este un randament şi un procent mai înalt. Cu toate acestea, aceste bâjbâieli, aceste căutări de soluţii sunt anevoioase şi sunt în detrimentul platnicilor. Eu sunt de acord să se facă această reformă fiscală, dar cât mai repede şi mai hotărât şi cu o construcţie viabilă pentru o mai mare perioadă”, a declarat, pentru Sălăjeanul, deputatul Seres Denes. 

 

Referitor la Split TVA, Seres Denes spune că afectează societăţile mai mici.

 

„Şi cu Split-TVA-ul este o încercare de a creşte plata TVA-ului. Aşa cum am spus, la nivelul României plata TVA-ului de 37 la sută este aproape pe ultimul loc în Europa. Trebuie să crească nivelul plăţii TVA, sigur, găsind soluţia viabilă. Să vedem cine poate fi obligat, să se facă în această formă sau diferenţiat, se pot alege şi alte forme de plată a TVA-ului. Split-TVA-ul este o formă care este în detrimentul societăţilor mai mici, dar este viabil în cazul societăţilor mai mari. Poate că se găsesc soluţii diferenţiate ca să se ridice acest nivel al plăţii TVA la nivel de ţară”, precizează deputatul UDMR.

 

Referitor la trecerea contributiilor de la angajator la angajat, deputatul sălăjean spune că e de acord, atâta vreme cât nu scade salariul net al angajatului. „Este o discuţie destul de amplă în societate, dacă salariul net încasat de către angajat nu scade, atunci această soluţie poate fi agreată, aşa cum am înţeles că patronatele ar agrea-o. Cum am spus: salariul net al angajatului să scadă. Asta e singura problemă. În rest, toate bune”, a punctat Seres Denes.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei