Marţi , 16 Ianuarie 2018

Seres Denes: Nu e benefică schimbarea la şase luni a premierului

 Liderul UDMR Sălaj spune că schimbarea premierului este o problemă internă a PSD.  

 

Cu toate acestea, Seres Denes crede că nu este nici pragmatic, nici oportun să se schimbe guvernul o dată la şase luni.

 

„Din punct de vedere a situaţiei actuale a partidului de guvernământ, eu cred că este o problemă internă a partidului, partidul politic decide cine să fie prim-ministru şi lista nominală a guvernului, pentru că tot partidul va trebui prin susţinere parlamentară să voteze acest Guvern. Sigur că, din punct de vedere al eficienţei, al pragmatismului, nu cred că este foarte benefic aşa de des, la şase luni, să se schimbe Guvernul. Dar, sigur, cum am spus, este problema internă a partidului de guvernământ, a partidelor de guvernământ, să-şi creeze instrumentele necesare pentru realizarea programului de guvernare”, a declarat deputatul Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj, pentru redactorul Sălăjeanul.

 

Întrebat dacă UDMR va merge singur la consultări sau împreună cu partidele din coaliţia de guvernare, Seres Denes spune că e prea devreme pentru o decizie de acest fel.

 

„Încă nu s-a decis această chestiune la noi, pentru că aseară (n.r. luni seara) a fost de fapt acţiunea în PSD, nu s-a decis, dar din punctul meu de vedere nu avem noi ce căuta alături de partidele de guvernământ la consultările cu preşedintele Iohannis. Dar, cum am spus, încă nu s-a decis acest lucru să mergem împreună cu partidele de guvernământ pentru că noi nu suntem la guvernare”, a explicat Seres Denes.

 

În cazul în care preşedintele PSD Liviu Dragnea va invita UDMR-ul să meargă împreună la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, Seres Denes spune: „Vă daţi seama că aceste chestiuni se vor decide în forurile noastre, încă nu s-a discutat despre acest lucru, probabil că la sfârşitul lunii ianuarie ne vom reuni. Deocamdată, despre această chestiune nu pot să vă spun dacă va fi albă sau neagră. Eu cred că ne vom păstra situaţia actuală, prin care vom fi, eventual, punctual alături de partidul de guvernământ în anumite demersuri. Nu cred că vom merge la guvernare, dar asta vă spun că nu s-a decis. Urmează să se decidă”. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
19 Martie 2019
Citeşte mai mult