Miercuri , 8 August 2018

Serbările Castrului Roman de la Buciumi

În 18 şi 19 august sunteţi invitaţi la serbările Castrului Roman de la Buciumi. Manifestările cuprind activităţi culturale, artistice şi sportive.

Evenimentul, organizat de Primăria şi Consiliul local al comunei Buciumi, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Județului Sălaj, va fi un bun prilej de distracţie şi relaxare pentru toţi cei prezenţi. Şi pentru că suntem în Anul Centenarului, va exista în program şi un moment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918.

Ziua de sâmbătă, 18 august, va fi dedicată activităţilor sportive. Între orele 08.00-11.00 se va desfăşura concursul de orientare turistică, urmat, la ora 12.00, de concursul de desene pe asfalt - în curtea școlii, apoi de jocuri de volei, în sala de sport.

 Ziua de duminică, 18 august, are un program mai complex. Astfel, la ora 13.00, la scena din curtea şcolii este programat un Tedeum al preoților din comună, urmat de un moment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, prilej cu care Caravana Unirii a Bibliotecii Județene Sălaj va poposi în Comuna Buciumi.

Nu va lipsi nici anul acesta din program premierea cuplurilor din comuna Buciumi care aniversează 50 de ani de căsătorie. Primarul Ioan Lazăr spune că 20 de perechi împlinesc anul acesta o jumătate de veac de când au spus DA.

În program este inclusă şi o lansare de carte, supliment al revistei „Caiete Silvane”- „Din colțul meu de Răstolț”, semnată de Angela Maxim.

La ora 14.30 va începe spectacolul artistic. Vor  urca pe scenă Ansamblul Folcloric Meseşul Junior al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul Folcloric „Someşul” Jibou, Ansamblul Folcloric „Auşana” Oradea, soliştii Angela Buciu, Mădălina Colcer, Florica Zaha şi Cornelia Radocea. Invitat de onoare al evenimentului este Sava Negrean Brudaşcu. Momentele vesele vor fi asigurate de Ioan Seleşi.

În paralel, la Castrul Roman Buciumi va avea loc o prezentare de echipamente istorice romane, replici de armament dacic și roman, dar şi reconstituirea unei scene de luptă între daci și romani.

Seara se va încheia cu un foc de artificii.

„Vreau să invit atât cetăţenii comunei, cât şi pe cei care au mai fost şi s-au simţit bine la noi cu ocazia acestei manifestări, dar şi pe cei care nu au fost şi doresc să vadă ceva frumos. Îi aşteptăm cu drag pe toţi”, spune Ioan Lazăr, primarul comunei Buciumi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei