Marţi , 10 Octombrie 2017

Serbare la Şcoala Ortelec! 151 de ani de la naşterea lui George Coşbuc

 Cadrele didactice şi elevii Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc” din Zalău, împreună cu părinţii şi alţi invitaţi au aniversat vineri, 6 octombrie, împlinirea a 151 de ani de la naşterea marelui poet transilvănean George Coşbuc.

De ani buni, cadrele didactice şi conducerea şcolii, ataşate cinstirii valorilor culturii şi istoriei neamului, convinse că numai modelele umane pot educa în timp generaţii de elevi, au gândit şi gândesc reînvierea tradiţiei culturale româneşti.

Ziua a debutat cu o serie de expoziţii de desene şi carte realizate de elevii şi dascălii şcolii, care au adus astfel cât mai aproape chipul şi opera marelui poet.

Apoi, în sala festivă a şcolii, profesorul de limba şi literatura română Voicu-George Belei a ilustrat într-un material viaţa şi activitatea poetului, o pledoarie pentru nemurirea poeziei româneşti, a satului şi a vieţii de pe însoritele meleaguri bistriţene. Corul şcolii, condus de profesorul Ioan –Petru Blaga, a oferit celor prezenţi momente de o înaltă trăire patriotică, dar şi bucuria reîntâlnirii cu lumea satului românesc de odinioară, prin portul popular şi graiul ardelenesc pe care copiii par să-l păstreze cu atâta căldură şi inocenţă. Interpretarea unor cântece din creaţia autorului, recitarea versurilor, dar şi sceneta prezentată au adus aplauze la scenă deschisă.

Manifestările dedicate zilei şcolii s-au încheiat cu o serie de activităţi sportive, muzică şi multă voie bună.

Comentariile celorlalți

patriot pe 12.10.2017 la 21:25
toata stima pentru dascali si elevi, felicitari

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
25 Septembrie 2018
Citeşte mai mult