Luni , 6 Aprilie 2020

Se repară DJ 108F

 Autoritățile județene au semnat un acord de asociere cu comuna Chieșd, în vederea realizării unor lucrări de întreținere și reparații pe Drumul Județean 108F, în localitatea Chieșd, într-o zonă sever afectată de fenomenele meteorologice nefaborabile. Autoritățile spun că este vorba despre două porțiuni din drumul județean 108F, una de 200, și cealaltă de 400 de metri, care, în urma fenomenelor meteorologice, au devenit impracticabile, șanțurile colmatându-se și cauzând degradarea părții carosabile.

Autoritățile județene au efectuat o analiză a stării de viabilitate a sectorului de drum, concluziobând că se impun reparații urgente, întrucât traficul rutier nu se poate desfășura în condiții minime de siguranță. De asemenea, reparațiile realizate în ultimii ani nu au fost în măsură să rezolve definitiv deficiențele structurii rutiere necorespunzătoare, cu respectarea clasei tehnice a drumului și a cerințelor de trafic rutier. Ca urmare, până la începerea lucrărilor de reabilitare a sectoarelor de drum județean afectate de alunecări de teren, pentru asigurarea condiţiilor minime de siguranţă a traficului rutier, este necesară realizarea unor lucrări de reparaţii şi întreţinere care să asigure reprofilarea părţii carosabile, completarea cu material pietros pe porţiunile cu rupturi ale terasamentului, cu gropi, cu făgaşe, şi impermeabilizarea şanţurilor de scurgere a apei.

În vederea realizării acestor lucrări, de la bugetul județului au fost alocați aproape 178.000 de lei, la care se adaugă contribuția de circa 20.000 de lei a comunei Chieșd.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei