Vineri , 22 Mai 2020

Se redeschide Muzeul

 Muzeul Județean de Istorie și artă Zalău își va redeschide sălile de expoziții pentru public începând de marți 26 mai și va funcționa după programul deja cunoscut, mai precis de marți până duminică, în intervalul orar 9 – 17. Desigur, accesul în instituție se va face cu respectarea unor condiții de siguranță sanitară.

 

După mai bine de două luni în care a fost nevoit să își închidă porțile, din cauza pandemiei de coronavirus, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău se pregătește să îi întâmpine din nou pe vizitatori.

 

Instituția muzeală care a împlinit recent 69 de ani de activitate, se va redeschide luni, 26 mai. Pentru prevenirea contaminării cu noul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară, se vor institui mai multe reguli pentru publicul vizitator. Astfel, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască pe toată durata vizitei în muzeu. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. Accesul în muzeu sau galeria de artă se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 2 m. Se va limitarea accesului publicului vizitator astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, grupurile de vizitatori vor fi compuse din maxim trei persoane, excepție făcând situațiile în care aceștia fac parte din aceeași familie.

 

Oficialii Muzeului au mai anunțat că vizitele vor fi organizate la un interval de timp de 2 ore în muzeu sau galerie de artă, publicul fiind obligat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu și în galeria de artă.

 

La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) și va avea loc termometrizarea noncontact a vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în muzeu sau în galeria de artă.

De asemenea, muzeul a pregătit și o serie de măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus-ul COVID-19, astfel încât cei care îi trec pragul să fie în siguranță.

 

Printre acestea se numără plasarea la loc vizibil de anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în muzeu; stabilirea unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanței fizice; dezinfecția regulată a suprafețelor; aerisirea periodică a încăperilor.

 

A.V.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei