Marţi , 10 Iulie 2018

Se rectifică bugetul municipiului Zalău

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local municipal, ce va avea loc joi, se află un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului pe anul 2018 şi modificarea listei de investiţii pentru anul în curs. Vor fi supuse aprobării consilierilor şi noile activităţi pe care le are în plan SC Citadin, pe partea de reparaţii străzi şi salubritate.

Potrivit referatului care însoţeşte Proiectul de hotărâre, rectificarea este justificată prin faptul că mai multe unităţi subordonate Primăriei au solicitat alocarea unor sume suplimentare de la bugetul local pentru asigurarea funcţionării.

Se propune alocarea sumei de 266,5 mii lei pentru igienizări, reparaţii curene, zugrăveli şi amenajare atelier la Liceul Mihai Viteazul, precum şi efectuarea analizei de risc la securitate, în aceeaşi locaţie. Suma de 259 mii lei urmează să fie alocată pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului pentru deratizare şi dezinsecţie, iar 15 mii de lei vor fi utilizați pentru plata dobânzilor şi comisioanelor scadente în trimestul III al anului. Banii necesari provin, potrivit referatului, din încasările peste aşteptări din impozitele pe terenuri deţinute de persoane juridice şi din debitele scadente la data de 30 septembrie 2018.

Cei mai mulţi bani merg la SC Citadin SRL

SC Citadin SRL a cerut de la Primărie, încă din luna mai, majorarea bugetului pe activităţile Zone verzi şi Salubritate. Pentru Zone verzi a solicitat 1.100 mii lei, iar pentru Salubritate 2.722 mii lei.

De menţionat că, potrivit referatului care însoţeşte Proiectul de hotărâre, suma de 1.100 mii lei necesară pentru Salubritate se va lua de la Reparaţii curente străzi. Municipalitatea precizează că bugetul destinat reparaţiilor curente pe străzile din oraş se va reîntregi la o viitoare rectificare.

De asemenea, 30,00 de mii de lei sunt direcţionaţi pentru modernizarea şi extinderea reţelei de drumuri forestiere din municipiul Zalău, bani care se vor lua de la capitolul Servicii de dezvoltare publică, iar suma de 17,00 mii lei de la poziţia Modernizare Bulevardul Mihai Viteazul se va direcţiona către cheltuieli în domeniul serviciilor de dezvoltare, mai exact Actualizare PUG.

Comentariile celorlalți

Asigurarea functionarii pe 11.07.2018 la 12:24
Adica bani pentru salariile triplate

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
22 Martie 2019
Citeşte mai mult