Marţi , 2 Iulie 2019

Se reabilitează DJ 108F

Aproape 10 km ai drumului județean 108 F, segmentul Sărmășag-Chieșd, sunt reabilitați în această perioadă, în cadrul programului anual de reparații și întreținere gestionat și finanțat de Consiliul Județean Sălaj. Investiția depășește 4 milioane de lei.

Lucrările au început pe parcursului lunii iunie și vor fi finalizate cel târziu la începtul lunii septembrie, după ce pe parcursul anului trecut, lucrările de reparații și întreținere au presupus întreținerea acestuia cu lianți hidraulici.

 

Cu o valoare de peste 4 milioane de lei lucrarea finanțată de la bugetul județului va contribui direct la un acces rutier îmbunătățit pentru cei peste 8.500 de locuitori ai comunelor traversate de traseul drumului județean precum și, la conectivitatea acestora cu arterele rutiere de importanță regională: E 81 (Cluj – Satu Mare – frontieră), respectiv DJ 196 (Benesat – județul Satu-Mare). Drumul din urmă, de la Benesat la limita cu județul Satu-Mare, face obiectul unui alt proiect de reabilitare și modernizare derulat de către Consiliul județean Sălaj și finanțat din fonduri europene. Mai mult, această intervenție va facilita și derularea activităților agricole și zootehnice ori cele de comerț, predominante în zonă.

 

Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe DJ 108F, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj. Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.

Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene completează intrevențiile de reabilitare și modernizare a drumurilor județene – lucrări în cea mai mare parte a acestora finanțate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte derulate în acest sens.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei