Luni , 8 Octombrie 2018

Se preiau cereri pentru ajutoarele de încălzire

 Sălăjenii care vor să primească ajutoare pentru încălzirea locuinţelor pot depune cereri la sediul primăriei unde îşi au domiciliul. Vor fi acordate şi în acest sezon rece ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu agent termic în sistem centralizat şi cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi.

Pentru sezonul rece 2018-2019, începând cu această lună se preiau cereri de către compartimentele de specialitate din cadrul primăriilor, situaţiile centralizatoare de plată urmând a fi depuse la AJPIS Sălaj începând cu luna decembrie 2018, după cum precizează Mircea Pop, directorul acestei instituţii.

„Ajutoarele de încălzire de tipul subvenţiilor care se acordă în fiecare an beneficiarilor de ajutor social în mod special, dar nu numai, și persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse li se acordă în fiecare an pentru perioada sezonului rece, respectiv 1 octombrie-31 martie anul viitor. Cererile se depun la primăriile de domiciliu şi se depun, de regulă, până în 15 octombrie. Primim, însă, cereri până la sfârşitul lunii, iar plata acestor ajutoare se face o dată, în luna decembrie, pentru toată perioada octombrie 2018-martie 2019”, a precizat Mircea Pop, directorul AJPIS Sălaj.

Pentru sezonul rece 2017-2018, peste 2.700 de sălăjeni au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi, respectiv cu lemne. Aceştia au primit, în total, 502 mii lei.

„Pentru cei care au avut încălzire cu gaze naturale, numărul de beneficiari a fost în jur de 600, pentru care s-a plătit suma de 300.000 de lei, iar pentru cei care s-au încălzit cu energie electrică au existat 35 de beneficiari, pentru care am plătit suma de 22 de mii de lei”, a completat Mircea Pop.

În ceea ce priveşte acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi pentru beneficiarii de ajutor social, ajutoare care se plătesc din bugetul local, există primării care deja s-au interesat de soarta celor care au nevoie de sprijin pentru a-şi acoperi cheltuielile cu încălzirea în timpul sezonului rece. Este vorba despre 11 primării care au comunicat situaţia potenţialilor beneficiari. Printre acestea se numără comunele Bănişor, Carastelec, Cizer, Creaca, Dragu, Măerişte, Rus, Sîg, Sînmihaiu Almaşului, Surduc, Treznea.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult