Joi , 11 Ianuarie 2018

Se modifică plafonul pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

 S-a majorat plafonul până la care persoanele juridice române sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, de la 500.000 euro la 1.000.000 euro.

Acest regim de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor va fi aplicat de la 1  ianuarie 2018 şi de către companiile care desfăşoară activităţi în următoarele domenii, dacă veniturile realizate la finele anului 2017 sunt mai mici de 1.000.000 euro, respectiv: în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, pentru cei care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc şi cei care desfăşoară activităţi de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor petroliere şi gazelor naturale.

Sub sfera aplicării regimului microîntreprinderilor nu vor putea intra următoarele persoane juridice române: fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, constituit potrivit legii, fondul de compensare a investitorilor, înfiinţat potrivit legii, fondul de garantare a pensiilor private, înfiinţat potrivit legii, fondul de garantare a asigurărilor, constituit potrivit legii, entitatea transparentă fiscal cu personalitate juridică.

Menţionăm că din 2018 a fost eliminată posibilitatea microîntreprinderilor de a opta pentru plata impozitului pe profit în situaţia în care au subscris un capital social de cel puţin 45.000 lei”, precizează reprezentanţii Fiscului.

Totodată a fost eliminată condiţia privind realizarea de venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de cel puţin 80 la sută din veniturile totale. Astfel,obţinerea de venituri din consultanţă şi management , în orice proporţie, nu mai constituie un obstacol pentru plata impozitului pe venitul microîntreprinderilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult