Vineri , 22 Septembrie 2017

Se fac înscrieri la Centrul de Excelenţă

 În această perioadă se fac înscrieri la Centrul Judeţean de Excelenţă. Elevii care fac performanţă pot să înceapă din această toamnă pregătirile la singurul centru în care sunt pregătiţi elevii pentru învăţământul de excelenţă.  

Potrivit directorului Centrului, Ioana Tuduce, înscrierile se fac până miercuri, 27 septembrie. Se pot înscrie elevii din întreg judeţul.

Prezent în studioul Sălăjeanul TV, directorul Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, acolo unde funcţionează acest centru, a vorbit despre perioada înscrierilor şi despre importanţa promovării învăţământului de excelenţă. „În 29 septembrie la ora 15.00 va avea loc un examen. Până atunci, elevii pot să-şi depună intenţia. Cei care au fost primii cinci clasaţi la fiecare specialitate, la nivel de clasă, la olimpiada judeţeană, intră de drept, iar ceilalţi vor susţine un test. Profesorii vor face o selecţie în funcţie de numărul de locuri alocate. Noi îi aşteptăm pe elevi din întreg judeţul pentru că şi anii trecuţi am avut din mai multe locaţii elevi. Se discută foarte mult despre excelnţă însă, trebuie să conştientizăm că viitorul României sunt aceşti copii care trec prin aceste centre de excelenţă sau care sunt promovaţi pentru excelenţă. Trebuie şi este nevoie ca la nivelul judeţului să existe un astfel de centru”, a precizat Vasile Bulgărean, directorul Colegiului Naţional „Silvania” Zalău .

Candidaţii vor da un test din materia anului precedent. În anul şcolar 2016-2017, au studiat la Centrul de Excelenţă 872 de elevi. Cursurile se desfăşoară în fiecare zi de sâmbătă, la Colegiul Naţional Silvania. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei