Marţi , 1 Octombrie 2019

Se depun cererile pentru ajutorul de încălzire în sezonul rece

 Municipalitatea preia, începând de ieri, 30 septembrie, cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire. Valoarea acestui sprijin financiar este cuprinsă între 20 lei şi 262 lei, în funcție de venituri si de sursa de încălzire. Pentru a beneficia de acest ajutor, trebuie îndeplinite, cumulativ, o serie de condiţii. Anul trecut, în Zalău au beneficiat de ajutor de încălzire 315 persoane.

 

Pentru a beneficia de ajutorul de încălzire, persoana în cauză trebuie să realizeze venituri de cel mult 750 lei/persoană și să nu dețină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă sau alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală. Fac excepţie terenurile din zonele colinare sau de munte care nu au potenţial de valorificare prin vânzare/construcţie/ producţie agricolă. Nu se califică nici cei care deţin autoturisme sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, nici cei care deţin mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani.

Sunt exceptaţi de la acest ajutor şi cetăţenii care deţin în proprietate  autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, tractor, combină, presă de ulei, moară de cereale, gatere sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric, depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei, cu excepţia dobânzii, suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

Cererile tip pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sezonul rece se depun la sediul Direcţiei de Asisitenţă Socială Zalău, Piața Iuliu Maniu nr. 4-6, camera 11, zilnic între orele 8:30 – 15:30.

Cererea trebuie să fie însoţită de actele de identitate ale membrilor familiei, certificat de căsătorie/deces/sentință divorț, după caz (copie), adeverințe cu veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii; adeverință de la finanțe pentru fiecare persoană majoră din familie; document din care să rezulte calitatea de proprietar sau chiriaș a locuinței; factură emisă de E-ON Gaz, sau Electrica; certificat de înmatriculare pentru posesorii de autovehicule (copie);  declarație privind acordul de utilizare al datelor personale.

Pentru situațiile de adopție, plasament, plasament în regim de urgență, de instituire a tutelei/curatelei, acestor documente li se adaugă hotărârea judecătorească definitivă de încredințare în vederea adopției sau, dupa caz, de încuviințare a adopției, potrivit legii dacă este cazul; hotărârea judecătorească sau, după caz, hotărârea comisiei pentru protecția copilului privind măsura plasamentului, potrivit legii dacă este cazul; decizia directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sau, după caz, hotărârea judecatorească privind măsura plasamentului în regim de urgență, potrivit legii dacă este cazul; Hotărârea judecătorească de instituire a tutelei/curatelei sau, după caz, dispoziția autorității tutelare, potrivit legii.

Anul trecut, în municipiul Zalău  au beneficiat de ajutor de încăzire 315 persoane :

282 au primit sprijin pentru încălzirea locuinţei cu gaz, 23 cu energie electrică şi 10 pentru combustibil solid şi petrolier.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult