Joi , 14 Martie 2019

Se defrişează hectare întregi de pădure, pentru şoseaua de centură a Zalăului

Se fac, din nou,  paşi mici către demararea lucrărilor la cel de-al doilea tronson al şoselei de centură a municipiului Zalău. Aproape 124 de mii de metri pătraţi de fond forestier urmează să fie defrişaţi, la cererea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat defrişarea a 123.690 de metri pătraţi de fond forestier, proprietate publică a municipiului Zalău, în vederea realizării celui de-al doilea tronson al şoselei ocolitoare. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat marţi, 12 martie, cu unanimitate de voturi, în şedinţa de Consiliu local. Pe lista de exproprieri figurează şi parcele aflate în proprietate privată, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

 

Ionel Ciunt: Lucrările efective ar putea începe în septembrie

 

Pe de altă parte, lucrările efective la cel de-al doilea tronson al şoselei de centură ar putea începe în luna septembrie, spune primarul Ionel Ciunt.

“Acest proiect de hotărâre va ajunge la Garda Forestieră, după care va fi nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru scoaterea acestei suprafeţe de teren din fondul silvic. Aceasta este o chestiune de care se ocupă Primăria Municipiului Zalău, dar  în paralel cu aceasta, de începerea proiectului tehnic şi a lucrărilor pe centura ocolitoare se ocupă Regionala CNAIR Cluj şi pot să vă spun că ieri ( luni, 11 martie, n.red) au fost aprobaţi în Consiliul tehnico economic al Ministerului Transporturilor indicatorii tehnico economici pentru proiect tehnic  şi execuţia efectivă a lucrării. Miercurea viitoare o să avem avizul de mediu pentru acest proiect, în luna aprilie va fi aprobat într-un comitet  tehnico economic interministerial, după care va putea începe efectiv achiziţia acestei lucrări. Mă refer la proiect tehnic şi execuţia efectivă a lucrării. Cred că în septembrie, cel mai târziu, dacă nu sunt contestaţii, ar putea începe efectiv lucrările pe acest proiect“, a declarat primarul Ionel Ciunt în cadrul şedinţei de Consiliu local de marţi, 12 martie, când pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privind emiterea acordului pentru scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 123.690 mp fond forestier proprietate publică a Municipiului Zalău pentru realizarea  Obiectivului de investiții de interes național ” Varianta  Ocolitoare a Municipiului Zalău, etapa 2 între DN 1F KM 79+624 -DJ 191C..

Lucrarea se încadrează în categoria obiectivelor de interes naţional, fiind cuprinsă în Masterplanul General de Transport al României. Masa lemnoasă rezultată în urma defrişărilor, în cuantum de aproximativ 1.900 metri cubi, va fi valorificată de municipalitate.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Septembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
16 Septembrie 2019
Citeşte mai mult