Luni , 5 Noiembrie 2018

Se amână introducerea testelor grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Introducerea testelor grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se amână, la scurt timp după anunţarea acestei intenţii. Anunțul vine după discuțiile care au avut loc vineri, 2 noiembrie,  cu reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor, care au spus că nu susțin introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019.

”Educația reprezintă obiectivul prioritar al Guvernului Dăncilă, de aceea dialogul cu toți cei implicați este deosebit de important pentru noi. (...) Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile jocului”, a declarat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb.

Petru Apostoaia, reprezentantul Consiliului Naţional al Elevilor, a declarat şi el  că introducerea testelor grilă la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se amână cu cel puţin un an, decizia fiind adoptată după discuţia de vineri a ministrului Plumb cu profesorii, elevii şi părinţii. Scopul întâlnirii a fopst acela de a discuta despre noile modele de subiecte pentru examenele din anul 2019

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că modifică structura subiectelor de examen, astfel încât acestea să conţină 40 la sută întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Reprezentanţii ministerului  au susţinut că, prin această metodă, răspunsul elevilor va fi notat obiectiv. De cealaltă parte, reprezentanţii elevilor au spus că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, pe site-ul propriu, modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019, iar apoi acestea au fost retrase după doar câteva ore.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult