Marţi , 5 Iunie 2018

Se acordă 50 milioane lei pentru proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri

Până luni, 18 iunie, persoanele juridice de drept privat fără scop patrimonial pot depune cereri de finanțare nerambursabilă pentru manifestări, acțiuni și proiecte de aniversare a Centenarului României și a Primului Război Mondial și pot obține maximum cinci milioane de lei per proiect. Suma minimă care poate fi solicitată pentru implementarea unui proiect este în cuantum de 50 mii lei, iar suma totală disponibilă pentru finanţarea manifestărilor, acţiunilor și proiectelor propuse, alocată acestei sesiuni, este în cuantum de 50 milioane lei.

 

Dosarele de participare se trimit prin Poștă, până cel târziu luni, 18 iunie, la adresa Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, B-dul Unirii nr. 22, cod 030833, sector 3, Bucureşti, cu mențiunea „În atenţia Departamentului Identitate Naţională”.

 

Solicitanții unei astfel de finanțări trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, înfiinţată în conformitate cu prevederile legale; să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetul local; să nu se afle în stare de dizolvare; să fi respectat obligaţiile asumate prin contractele de finanţare nerambursabilă anterioare încheiate cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Cât despre cheltuielile ce pot fi acoperite din finanţarea acordată, acestea vizează: cheltuielile de realizare a manifestării/acţiunii/proiectului, precum costuri de producţie, închirieri de spaţii şi aparatură, onorarii, prestări servicii și premii; cheltuieli ocazionate de cazarea şi transportul intern şi internaţional ale participanţilor/invitaţilor; alte cheltuieli specifice, precum tipărituri, acţiuni promoţionale şi de publicitate; diurnă pentru participanţi, în aceleaşi condiţii precum cele stabilite pentru salariaţii instituţiilor publice, acordată în situaţia în care nu se asigură cheltuielile de masă. Finanţările acordate nu pot fi folosite pentru acoperirea unor debite ale beneficiarilor. De asemenea, finanţările nu pot fi utilizate pentru activităţi generatoare de profit.  

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop