Luni , 11 Septembrie 2017

Şcolile din Zalău şi-au deschis porţile

 Şcolile din Zalău şi-au deschis porţile pentru elevi. După o binemeritată vacanţă, aceştia s-au întors în bănci. Cei mai emoţionaţi au fost cei care au păşit pentru prima dată în curtea şcolii, bobocii şcolilor sălăjene.

Clase moderne la Şcoala „Simion Bărnuţiu”

Cei mai mici şcolari au păşit ieri în curțile şcolilor. Chiar dacă sunt doar de-o şchioapă, sfioşi, cu flori în mână, aşteptau nerăbdători să-şi întâlnească învăţătoarea.  La Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” colegii lor mai mari i-au aşteptat în curtea şcolii, unde cei mai mici şcolari au păşit sfios, pe urmele doamnelor învăţătoare. Au făcut pentru prima dată cunoştinţă cu colegii lor, alături de care vor învăţa în următorii nouă ani. Întâlnirea cu doamna învăţătoare a fost, de asemenea, una emoţionantă. Ieri, în prima zi de şcoală, la Simion Brănuţiu, s-a aflat în mijlocul elevilor primarul oraşului Zalău, Ionel Ciunt, care le-a urat succes în anul care le stă în faţă. „Vă urez tuturor elevilor mult succes în acest an şcolar. Printre voi, cei mai emoţionaţi sunt elevii clasei pregătitoare care ştiu că s-au pregătit pentru a întâmpina această zi”, a precizat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. În această vară, la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” s-au efectuat ample lucrări de reparaţii şi reabilitare. Astfel, patru clase au o cu totul şi cu totul altă faţă: au fost schimbate uşile şi parchetul şi au fost dotate cu mobilier nou: bănci, scaune, tablă, videoproiector, laptop şi alte intrumente educative necesare pentru buna desfăşurare a actului educaţional. Despre aceste noi condiţii a vorbit şi directorul unităţii de învăţământ, Daniel Ardelean. La finalul festivităţii au fost premiaţi 132 de elevi care s-au remarcat pe parcursul anului şcolar trecut la concursuri şi olimpiade. Cu sume alocate de Primăria municipiului Zalău, cei care obţinut locul întâi la olimpiadele judeţene au primit 200 de lei, cei cu premiul doi 150 de lei, premiul trei - 100 de lei, iar cei care au obţinut menţiune - 80 de lei.

Şcoala „Corneliu Coposu”, la 20 de ani

Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău a împlinit 20 de ani, ocazie cu care s-a dezvelit o placă memorială.

Câteva sute de elevi au ocupat curtea Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” din Zalău, odată cu primul sunet de clopoţel din acest an şcolar nou.

La momentul aniversar au participat oficialităţi ale oraşului - viceprimarul Teodor Bălăjel, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi foşti directori ai şcolii. Nu a lipsit nici primul director al şcolii, Vasile Bulgărean, acum director al Colegiului Naţional „Silvania”.

Şi pentru că școala împlineşte un număr rotund de ani, cu această ocazie s-a dezvelit şi o placă prin care se consemnează evenimentul. Dezvelirea plăcii au făcut-o actualul director al şcolii, Gheorghe Bancea, ajutat de primul director al şcolii, Vasile Bulgărean.

 

Festivitate la Şcoala „Mihai Eminescu” Zalău

Cu emoţii şi pregătiţi cu buchete de flori, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” au venit la festivitatea de deschidere alături de părinţi.

După o vacanţă de trei luni, elevii au îmbrăcat ieri straie de sărbătoare: şi-au luat uniformele din cui, şi-au echipat ghiozdanele şi, sfioşi, alături de părinţi şi bunici, au gustat emoţiile revederii cu colegii şi cu cadrele didactice ale şcolii.

La Şcoala „Mihai Eminescu” mesajul de bun venit în noul an şcolar a fost rostit de către directorul şcolii, Ioan Abrudan.

Emoţii mai mari au avut „bobocii” din clasele pregătitoare, cei care au păşit pentru prima dată în școală. Emoţii au existat şi pentru părinţi, care speră la un an şcolar bun pentru copiii lor.

Primul clopoţel la CNS

Primul clopoţel a sunat și pentru cei 254 de elevi care anul acesta sunt boboci la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

Colegiul Naţional „Silvania” şi-a deschis porţile pentru cei 1.050 de elevi. Dintre aceştia, 28 intră în clasa a V-a, iar 226 sunt boboci de clasa a IX-a.

Spre deosebire de anii precedenţi, din acest an Primăria municipiului Zalău oferă stimulente pentru elevii merituoşi. Premianţii de anul trecut ai Colegiului Naţional „Silvania” au primit acum, la începutul şcolii, o sumă de bani care să-i stimuleze să continue performanţele şcolare. Nu mai puţin de 371 de elevi ai Colegiului Naţional „Silvania” s-au aflat pe lista premianţilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult