Vineri , 27 Octombrie 2017

Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, 70 de ani de la înfiinţare

 Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău au fost în sărbătoare. A fost marcată împlinirea a 70 de ani de când această unitate de învăţământ poartă numele marelui om politic sălăjean.

Cu acest prilej, conducerea şcolii a pregătit o festivitate ce s-a desfăşurat în Clădirea Transilvania. La intrarea în sală, cei prezenţi au putut asista la un mini-concert susţinut de Fanfara Promenada.

La împlinirea celor 70 de ani de la înfiinţarea şcolii, unitatea de învăţământ a îmbrăcat straie de sărbătoare. Au luat parte la acest moment festiv cadrele didactice ale şcolii, foste şi actuale, reprezentanţi ai generaţiilor de elevi care au învăţat aici şi, nu în ultimul rând, oficialităţi locale şi judeţene.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a înmânat o diplomă şi o plachetă aniversară directorului acestei instituţii: “Pentru toți elevii care au absolvit Școala “Simion Bărnuțiu”, pentru toate cadrele didactice care au trudit în Școala “Simion Bărnuțiu” pentru a face educație și pentru toți cei care sunt astăzi în Școala “Simion Bărnuțiu”, înmânez domnului director, din partea Primăriei municipiului Zalău, o diploma și o plachetă aniversară, la 70 de ani de când această unitate de învățământ poartă numele marelui cărturar și om politic Simion Bărnuțiu”, a precizat Ionel Ciunt, primarul oraşului Zalău.

Situată în centrul oraşului Zalău, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” este prima şcoală din oraş, datând din anul 1887. De asemenea, este prima şcoală din judeţ care, începând cu anul 1947, are un patron spiritual - Simion Bărnuţiu. Înfiinţată la sfârşitul sec. al XIX-lea, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” a funcţionat sub diferite denumiri: „Şcoala Mixtă”, „Şcoala de fete”, „Liceul Mixt”, „Şcoala nr.1”, iar începând din anul 1947, la iniţiativa unui grup de profesori şi părinţi, poartă numele marelui cărturar şi om politic sălăjean, ideologist paşoptist transilvănean, Simion Bărnuţiu, născut în comuna Bocşa-Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult