Miercuri , 9 August 2017

Şcoala de vară de la Porolissum, la a treia ediţie

Timp de cinci zile, 50 de copii din Zalău participă la activităţile desfăşurate în cadrul programului gratuit Şcoala de Vară Porolissum.

În această săptămână, 50 de copii, cu vârste cuprinse între patru şi cincisprezece ani, învaţă tainele picturii pe sticlă, iau parte la activităţi culturale, sportive şi iau lecţii de gătit în cadrul Şcolii de Vară Porolissum. Organizată în perioada 8-12 august, de Episcopia Sălajului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Petroniu, şcoala de vară reuneşte copii de toate vârstele. De această tabără beneficiază copii din parohiile din judeţ care şi-au exprimat dorinţa de a participa la acest program gratuit, a precizat preotul Claudiu Nechita, consilier social-filantropic al Episcopiei Sălajului.

La activităţile culturale a fost prezent şi Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, care a declarat că organizarea acestui gen de activităţi este foarte importantă în educaţia copiilor.

Programul gratuit Şcoala de vară Porolissum a devenit o tradiţie, a precizat directorul Şcolii Gimnaziale Porolissum, Aurelia Pavel, care a mulţumit Episcopiei pentru ocazia de a fi parte din acest proiect.

 Pe lângă atelierele de creaţie, pictură şi comunicare propuse copiilor de animatorii de tineret, profesorii, psihopedagogii şi artiştii populari, coordonaţi de Ştefania Nechita, se serveşte o masă zilnică pentru toţi cei implicaţi în proiect. Din program face parte şi vizitarea Grădinii Botanice din Jibou şi a Castrului Roman de la Porolissum.

Proiectul „Şcoala de Vară Porolissum” a fost iniţiat de Episcopia Sălajului, în parteneriat cu Şcoala Generală „Porolissum” din Zalău și Asociația „Filantropia Porolissum”, și oferă copiilor  o alternativă de petrecere a timpului liber pentru perioada vacanţei şcolare prin promovarea valorilor tradiţionale.

 

Comentariile celorlalți

Omenia nu are vacanta! pe 09.08.2017 la 17:18
Felicitari tuturor celor implicati, doamnelor profesor care si-au inteles perfect menirea atat la catedra cat si in comunitate.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop