Joi , 10 August 2017

Şase elevi din Sălaj vor primi premii în bani de la Guvern

 Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. În Sălaj a fost doar o notă de zece la Evaluarea Naţională şi cinci elevi care au luat Bacalaureatul cu nota maximă.

 

 

3.000 de lei pentru zece la Bac

 

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare.  Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.
Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolven
ți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

În Sălaj,  un singur elev a terminat cu zece la Evaluarea Naţională din acest an, respectiv  Andreea Valentina Martin de la Liceul de Artă "Ioan Sima" Zalău. În schimb, avem nu mai puţin de cinci “bacalaureaţi” cu zece: George Emil Nicola și Raluca Delia Morar de la Colegiul Național Silvania din Zalău, Oana Narcisa Biriș și Andra Brăban de la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei și Bucsi Laszlo Kristian de la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” din Zalău. 
 “Sus
ținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal”, justifică  Guvernul României decizia de premiere. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop