Vineri , 16 Februarie 2018

Salariaţii de la cultură, uitaţi de creşterile salariale

 În condiţiile în care majoritatea angajaţilor de la instituţiile de stat beneficiază de salarii majorate semnificativ, salariaţii din instituţiile de cultură se plâng că au fost uitaţi de aceste majorări.

Într-o conferinţă de presă susţinută de Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, privind agenda culturală pe anul 2018, acesta a subliniat un aspect care îi nemulţumeşte pe angajaţii instituţiei. La acest capitol intră proasta salarizare. „Singurele lucruri mai puţin bune, să spunem aşa, sunt legate de proasta salarizare a angajaţilor din instituţie. Am fost uitaţi într-un fel sau altul. Să sperăm că în anii ce vin şi lucrătorii din domeniul culturii vor avea parte de creşteri salariale la fel ca ai lor colegi din administraţia publică locală. De fapt, acesta este cel mai important punct slab pentru că este foarte greu să mai motivăm angajaţii deoarece majoritatea dintre ei se învârt în jurul salariului minim pe economie”, a precizat Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Județului Sălaj.

În anul 2018 numărul de posturi aprobate conform organigramei şi statului de funcţii a fost de 82, din care 80 sunt ocupate până în prezent. Pentru salarizarea acestora instituţia cheltuie 2.130.000 de lei. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult