Marţi , 7 Noiembrie 2017

Sălăjenii trebuie să declare la ANAF că pleacă din ţară

 Sălăjenii care pleacă din ţară mai mult de şase luni pe an trebuie să declare acest lucru  la ANAF cu 30 de zile înainte de a pleca.  Depunerea  chestionarului devine obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

 

Sălăjenii care merg la muncă în străinătate şi stau mai mult de şase luni cumulat în altă ţară a Uniunii  Europene au obligaţia de a depune la ANAF un chestionar. Astfel, potrivit ghidului de Stabilire a
Rezidenţei Fiscale, publicat de ANAF, persoanele fizice rezidente în România care pleacă din țară pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligația completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”. Formularul trebuie înregistrat cu 30 de zile înaintea plecării din România, la organul fiscal central competent unde persoana fizică își are domiciliul fiscal. Nedepunerea în termen a „Chestionarului pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 100 lei. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei