Joi , 28 Noiembrie 2019

Sălăjenii sărbătoresc Ziua Națională

1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială, marcând un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. Această zi va fi celebrată și în județul Sălaj, prin parade militare și spectacole folclorice.

Primii care vor marca Ziua Națională sunt jibouanii. În orașul de pe Someș va fi organizată o paradă militară cu tehnică și trupe sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 12. Șimleuanii și zălăuanii vor sărbători Marea Unire duminică, 1 Decembrie, de la ora 9, respectiv ora 13.

Activitățile sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, primăriilor din Șimleu, Zalău și Jibou și a structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

 

Ziua Naţională a României este sărbătorită pe 1 Decembrie. Această zi a fost aleasă relativ recent şi promulgată de Ion Iliescu acum aproape 30 de ani. Înainte de 1989, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în alte momente ale anului, având alte conotaţii politice şi ideologice. Data de 1 Decembrie are o semnificaţie importantă pentru istoria românilor, reprezentând momentul în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei