Vineri , 23 Decembrie 2016

Sălăjenii iau funcţii în Parlament

 Seres Denes e chestorul Camerei Deputaţilor, Lucian Bode e preşedinte de comisie, iar ceilalţi parlamentari au obţinut diverse funcţii în comisii. Cu excepţia lui Liviu Balint care e doar membru simplu.

 

Noul mandat  al Parlamentului  începe bine pentru aleşii Sălajului, care obţin diverse funcţii în conducerea camerelor şi în comisiile de specialitate. Deputatul Seres Denes de la UDMR îşi păstrează duncţia de chestor al Camerei Deputaţilor. Cea mai înaltă poziţie a obţinut-o însă Lucian Bode de la PNL, care a fost desemnat preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi infrastructură. 

 

 “Mă bucur că PNL mi-a acordat încrederea de a conduce una dintre cele mai importante comisii de specialitate din Camera Deputaților, Comisia pentru transporturi și infrastructură. Este o onoare pentru mine, dar în același timp şi o mare provocare dată fiind importanța și rolul vital pe care infrastructura îl joacă în economia și bunăstarea României. În calitate de președinte al comisiei voi urmări respectarea angajamentelor și aderarea țării noastre la proiectele de infrastructură de la nivel european și regional, crearea unui cadru legislativ coerent și corect, toate acestea prin consultare cu toate părțile interesate și printr-o maximă transparență” -  Lucian Bode, deputat PNL.

 

Mai vechi în Cameră decât liberalul Bode, Iuliu Nosa de la PSD a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe.

Proaspăt intrat în Parlament, deputatul Liviu Balint de la PMP face parte din Comisia pentru Sănătate, ca membru simplu.

La Senat îl avel pe Gheorghe Pop de la PSD la al treilea mandate şi care a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse. Noul senator Vasile Cristian Lungu, ales pe lista PMP, convinge din primele zile de activitate şi obţine susţinerea partidului său pentru a ocupa poziţia de secretar al Comisiei Economice din Senat.

 

Tăriceanu rămâne şeful Senatului

 

Călin Popescu Tăriceanu a fost reconfirmat ca preşedinte al Camerei Superioare.

Noua conducere a Senatului a fost aleasă cu 130 de voturi pentru, niciun vot contra și niciun vot nul.

Din partea PSD, în Biroul Perment fac parte următorii: Nicolae Bădălău și Claudiu Manda (vicepreședinți), Adrian Țutuianu (secretar), Doina Fedorovici și Paul Stănescu (chestori)

Din partea PNL: Laura Scântei (vicepreședinte), Marcel Vela (secretar), Alexandru Pereș (chestor).

Din partea USR: Mihai Goțiu (vicepreședinte)

Din partea UDMR: Tanczos Barna (chestor)

Din partea PMP: Ioan Iustin Talpoș (secretar).

 

Dragnea, noul şef al Camerei Deputaţilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea,  a obţinut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Totodată, s-a ales şi Biroul Permanent al Camerei. Votul a fost secret, cu bile. Au fost 312 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă".

Noii vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor sunt Florin Iordache (PSD), Gabriel Vlase (PSD), Rovana Plumb (PSD) şi Cătălin Predoiu (PNL).

Noii secretari ai Camerei Deputaţilor sunt Marcel Ciolacu (PSD), Ioana Bran (PSD), Mugurel Cozmanciuc (PNL) şi Cristian Ghinea (USR).

Noii chestori ai Camerei Deputaţilor sunt Mircea Drăghici (PSD), Seres Denes (UDMR), Andrei Gerea (ALDE) şi Valeriu Steriu (PMP).

Comentariile celorlalți

Abrudanu pe 29.12.2016 la 20:46
Hei Ano nu ti-a dat Abramburel si Ciordasel cazierul lui Balint?Spune -le fata sa-ti dea hartia ca sunt prietenii tai care te-au dezinformat ca de obiciei si iar ramai in urma cu stirile si iar te zboara astia de prin presa locala si iar ajungi vai mama ta!
Pensionarul pe 28.12.2016 la 20:16
Disperarea când îți vine....rupi cămașa de pe tine...:ioioioiio jalnic mai ești!
Maria pe 28.12.2016 la 20:13
Hai damario nu te lasa!
PE MEDIAFAX pe 28.12.2016 la 08:03
COMO A FOST DECLARAT INCOMPATIBIL

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei