Luni , 5 Februarie 2018

Sălăjeni mai bătrâni decât Unirea

 Patru sălăjeni împlinesc în acest an vârsta Marii Uniri. Alți opt sălăjeni sunt mai bătrâni decât statul în care trăiesc.

În urmă cu 100 de ani, la Alba Iulia se puneau bazele statului român, prin unirea Transilvaniei cu celelalte două provincii, Moldova și Țara Românească. Vârsta Marii Uniri o au, în județul nostru doar patru persoane: o femeie din Zalău și trei bărbați. Mai bătrâni decât statul român sunt alți opt sălăjeni: șase femei și doi bărbați. Din păcate, nicio instituție publică nu oferă informații cu privire la comunitatea cărora le aparțin.

„În ceea ce privește repartiția acestora în funcție de localitatea de domiciliu, apreciem că dezvăluirea informației de referință ar fi de natură să ducă la identificarea persoanelor în cauză, întrucât, la nivelul unei localități cu un număr redus de locuitori (sat) există câte o singură persoană ce întrunește criteriile de căutare” – Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Din răspunsul furnizat de reprezentanții DEPABD putem deduce că înafara femeii de 100 de ani care locuiește în Zalău, ceilalți 11 sălăjeni locuiesc în mediul rural. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult