Miercuri , 6 Februarie 2019

Sălăjeancă încarcerată pentru delapidare

O femeie de 41 de ani din comuna Ip a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de delapidare în termenul de încercare al unei pedepse anterioare.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2015-aprilie 2016, în perioada în care lucra în cadrul oficiului poștal din Ip, a încasat 21 de facturi Electrica şi un mandat poştal, pe care ulterior le-a anulat în sistemul informatic şi şi-a însuşit banii aferenţi, respectiv suma de 7.965 de lei.
Oamenii legii au luat-o în vizor după ce reprezentanţii companiei de energie electrică au sesizat faptul că facturile nu fuseseră plătite. În tot acest timp, inculpata a apucat să returneze contravaloarea a 10 facturi, diferenţa de prejudiciu fiind achitată în timpul urmăririi penale. În faţa anchetatorilor, ea a mărturisit că a recurs la acest gest  pentru că avea nevoie urgentă de bani ca să achite nişte cheltuieli urgente şi că intenţiona să restituie întreaga sumă. Ulterior, i-a fost desfăcut contractul de muncă.
Dosarul de delapidare a fost judecat de instanța din Șimleu Silvaniei, magistrații aplicându-i, într-o primă fază, o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Dat fiind faptul că fapta a fost comisă în termenul de încercare al unei condamnări anterioare, de 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, judecătorii au cumulat cele două pedepse și au decis ca femeia să fie încarcerată pentru patru ani. De asemenea, i-au interzis pentru doi ani dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice sau în alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
18 August 2019
Citeşte mai mult