Marţi , 9 Iulie 2019

S-a triplat numărul pacienților la Urologie

 

În această săptămână, în cadrul dinamicii proiectelor destinate Spitalului Județean de Urgență Zalau, dar și asigurării bugetului unității medicale, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a avut o întrevedere de lucru cu echipa medicală a compartimentului Urologie.

Discuțiile s-au purtat pe marginea evoluției pozitive pe care acest compartiment a imprimat-o pe parcursul ultimilor doi ani în îngrijirea pacienților sălăjeni cu afecțiuni urologice și asociate, echipa medicală fiind și felicitată cu acest prilej pentru premiera medicală realizată recent cu succes și în SJUZ în cazul unor intervenții chirurgicale de o complexitate mai ridicată.

 

Așadar, cu o echipă medicală bine pregătită și preocupată de performanță în îngrijirea pacienților, cu o infrastructură medicală în continuă îmbunătățire, precum și cu echipamente medicale cât mai actuale, ca preocupări ale CJ Sălaj în relația cu SJUZ, pacienții care se adresează compartimentului Urologie au condiții mai bune pentru îngrijirea sănătății și au posibilitatea de a alege, atunci când acest lucru e necesar, să accepte efectuarea unor intervenții chirurgicale în cadrul SJUZ, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze spre alte unități din țară.

 

În 2018, Consiliul Județean Sălaj a alocat peste 500.000 lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale a acestui compartiment medical, sume care s-au adăugat celor propuse de către Spital. Alocările finaciare continuă și pe parcursul anului 2019, mare parte a acestora, destinate tot achiziționării echipamentelor medicale, făcând obiectul unor demersuri ale Ministerului Sănătății.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în prima jumătate din 2019, adresabilitatea pacienților spre acest compartiment medical din cadrul unității spitalicești a crescut cu 178%, pe spitalizarea continuă, și cu 193%, pe spitalizarea de zi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei