Luni , 10 Decembrie 2018

S-a deschis Centrul de permanenţă de la Şimişna

Centrul de permanenţă din comuna Şimişna este funcţional, începând de sâmbătă, 8 decembrie. Acesta deserveşte 8 comune, iar necesitatea lui este evidentă, în contextul în care 3 comune din această zonă a judeţului nu au deloc medici de familie.

 

Noul Centru de permanenţă de la Şimişna, situat la nr.419, funcţionează într-un spațiu modern, cu toate dotările necesare, pus la dispoziție de administrația locală. Centrul deserveşte opt comune - Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha, cu o populație totală de 11.777 de locuitori. Asistența medicală în cadrul centrului este asigurată de șase medici de familie din comunele arondate, în baza unor contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate. 

În zonă sunt trei comune - Poiana Blenchii, Lozna şi Zalha – unde nu există medici de familie de ani de zile. Acestea sunt considerate neatractive din cauza numărului mic de locuitori, de aproximativ 800, până la 1.200 de locuitori pe comună.  De asemenea, distanţa între localitatea de graniţă a judeţului, Gostila, din comuna Poiana Blenchii şi centrul de permanenţă din localitatea Şimişna este de 25 km, iar între Gostila şi spitalul cel mai apropiat, Spitalul Orăşenesc Jibou, este de 68 km. Distanţa între Şimişna şi Spitalul Judeţean Zalău, care are şi Unitate de Primiri Urgenţe  în structură, este de 85 km și în toată zona mai există doar o subunitate SMURD, cea de la Ileanda.

Centrul de permanență din Șimișna este deschis, în cursul săptămânii, de la ora 15.00 până a doua zi dimineaţa, la ora 8.00, iar sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale acesta va fi deschis de la 8.00 dimineaţa până la 7.00 dimineaţa, a doua zi. 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop