Vineri , 14 Septembrie 2018

S-a ales cu dosar penal după ce a refuzat prelevarea de mostre biologice

 Un tânăr din Dobrin a refuzat să i se preleveze monstre biologice. El a intrat în vizorul poliţiştilor după ce miercuri, 12 septembrie a avariat o pompă de benzină, la intrarea în incinta unei staţii peco.

Potrivit MAriei Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, miercuri, 12 septembrie, în jurul orei 8.00, un tânăr de 30 de ani, din comuna Dobrin,  în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu, la intrarea în incinta unei staţii peco a avariat o pompă de benzină.

Acesta a refuzat testarea cu alcooltestul, dar şi prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Poliţiştii rutieri au constatat în perioada 1 ianuarie-31 august şase astfel de fapte.

 

Ce riscă cei care se sustrag de la prelevarea de monster biologice

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult