Marţi , 4 Decembrie 2018

România, calificată la Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 29-24 (14-11), luni seara, la Brest, în al doilea său meci din Grupa D. Site-ul oficial al competiţiei vorbeşte la superlativ despre modul în care s-au prezentat tricolorele. O evoluţie remarcabilă din rândul echipei noastre a avut-o centrul Eliza Buceschi, autoare a 11 goluri, ea devenind golghetera la zi a turneului final.

„Superba evoluţie a lui Buceschi a inspirat-o pe România să îşi obţină locul în grupele principale", titrează siteul EHF, pentru ca apoi jurnaliştii sursei citate să analizeze prestaţia tricolorelor: „Eliza Buceschi a avut o nouă prestaţie de excepţie, cu cele 11 goluri ale sale contribuind decisiv la victoria României. Poate că au surprins-o pe Norvegia prin tinereţe şi viteză, dar de data asta germancele au fost anihilate de o defensivă perfectă a României. Cu două victorii după primele două partide, România va începe grupa principală, la Nancy, cu cel puţin două puncte. Până atunci, tricolorele se pregătesc de meciul final, cu Norvegia”.

Portarul Denisa Dedu, care a apărat două aruncări de la 7 metri şi a avut un procentaj de 37 la sută, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. „Ingredientele au fost aceleaşi ca în partida cu Cehia: o linie defensivă foarte solidă, dublată de intervenţii decisive ale portarului. De această dată, Denisa Dedu a scos excelent, inclusiv lovituri de la 7 metri. Fără aceasta, victoria ar fi fost mult mai grea. Practic, Denisa a făcut cam tot ce poate face o jucătoare pe un teren de handbal: a marcat chiar un gol, pe lângă cele 12 intervenţii decisive”, mai notează sursa citată.

Miercuri, de la ora 22:00, România va întâlni Norvegia într-o adevărată finală a grupei.

Salajeanul TV

Meteo

20 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop