Vineri , 8 Iunie 2018

Rezultate remarcabile pentru elevii sălăjeni la finalul programului ecOprovocarea

 Cluburile ecOprovocarea organizate de asociația ViitorPlus și-au premiat echipele de voluntari după un an de acțiuni care au vizat protecția mediului din județul Sălaj.

Ziua Mondială a Mediului sărbătorită pe 5 iunie a marcat încheierea programului Cluburile ecOprovocarea și a fost totodată un nou prilej pentru elevii din Zalău de a atrage atenția asupra problemelor de mediu cu care se confruntă în comunitatea lor. Elevii din Zalău au învățat pe parcursul anului școlar că nu e nevoie doar de o zi pentru a-și arăta grija față de mediu; ei au dezvoltat pe tot parcursul anului școlar activități de voluntariat în această direcție.

Acțiunile elevilor au fost posibile datorită înscrierii lor în Cluburile ecOprovocarea organizate de asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus. Tinerii au fost împărțiți în 5 echipe pentru fiecare categorie de protecția mediului în parte. Echipele s-au întâlnit săptămânal pentru a parcurge atelierele non-formale din curricula de mediu, au planificat și au desfășurat activități prin care s-au implicat activ, atât ei, cât și colegii lor,  în problemele de mediu din județul Sălaj.

Astfel, aproape 40 de elevi de la două licee din Zalău s-au implicat activ pe tot parcursul anului școlar în activități de împădurire, de igienizare a zonelor afectate de deșeuri, de reciclare, de îngrijire a spațiilor verzi și au participat la târguri tematice la care au vândut obiecte pe care nu le mai folosesc în schimbul unor cantități de deșeuri reciclabile. Elevii de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” și Colegiul Național Silvania, coordonați de 10 profesori au reușit să  recicleze în 7 luni, 8.050 de kilograme de deșeuri, să planteze 2.043 de puieți și arbuști ornamentali, să colecteze 193 de saci de deșeuri, au participat la 48 de târguri pentru protecția mediului și au făcut în total 3.330 de ore de voluntariat.

 

Elevii, premiați pentru reușitele lor

 

Astfel, joi, 7 iunie, elevii din Zalău au fost recompensați pentru implicarea lor prin festivitatea de premiere a celei de-a VIII-a ediții a concursului de educației non-formală și extrașcolară Cluburile ecOprovocarea, desfășurat pe parcursul întregului an școlar 2017-2018, în Zalău și Călărași, de către asociația ViitorPlus, cu susținerea TenarisSilcotub.

Evenimentul a debutat cu un marș al elevilor prin care au atras atenția asupra problemelor de mediu din comunitate și cu o discuție a autorităților pe tema aparatelor de fitness în aer liber pentru locuitorii din Zalău.

Rezultatele obținute de elevi în cadrul Cluburilor ecOprovocarea au intrat într-o competiție care a avut ca miză participarea echipelor câștigătoare la Tabăra de Leadership pentru Mediu ecOprovocarea organizată în această vară. Elevii sălăjeni s-au clasat pe primul loc la categoriile “reciclare,  “plantare” și “amenajare spații verzi” pe locul al doilea la “igienizare” și „târguri tematice”. Astfel, cinci echipe de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” și Colegiul Național Silvania vor merge în această vară în tabăra de leadership organizată de Asociația ViitorPlus. În cadrul festivității au fost premiați și elevii din cadrul Liceului Reformat Wesselenyi care au participat la Concursul Național ecOprovocarea și au obținut locul întâi la categoriile “târguri tematice” și “reciclare”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop