Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 26 Februarie , 2020

Restricții în școli din cauza coronavirusului

de Andreea Vilcovschi

Epidemia de Coronavirus care a cuprins Italia pune în alertă şi autorităţile din România. Astfel, ministerul Educaţiei a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare pentru a preveni răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu infecţii respiratorii. Măsutile sunt cerute în contextul epidemiologic, respectiv ca urmare a creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii acute sau gripă, precum și a atenționărilor date de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe, referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri.

”În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa direcția de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, arată ministerul, într-un comunicat.

Oficialii au mai cerut limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare. De asemenea, recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii ”Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ, pentru a evita riscul unor cazuri de îmbolnăviri.