Joi , 13 Februarie 2020

Repartizare aleatorie în clasa zero


Autoritățile își propun ca repartizarea copiilor la clase să se facă echitabil, în mod corect și obiectiv, suprapopularea claselor să fie eliminată, iar părinții să nu mai alerge după anumite învățătoare.
"Este adevărat, trebuie să recunoaștem că sunt cadre didactice foarte bune și apreciate, ceea ce este foarte bine, dar trebuie să dăm o șansă tuturor copiilor de a avea posibilitatea să aibă la clasă cadre didactice foarte bine pregătite. Și cadrele didactice au șansa să aibă copii din toate sferele sociale. În felul acesta, se pot evidenția toate cadrele didactice. Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”, a transmis ministrul Educației, Monica Anisie.
Pentru anul școlar 2020-2021, înscrierile în clasa pregătitoare se fac, la fel ca și în anii trecuți, în două etape. Astfel, după cum stabilește calendarul propus recent de Ministerul Educației, depunerea cererilor în cadrul primei etape de înscrieri în clasa pregătitoare din acest an va fi posibilă între 4 și 23 martie, în timp ce înscrierile în a doua etapă se vor putea face între 23 și 30 aprilie. Proiectul în discuție se va aplica doar după ce este aprobat de ministrul educației și publicat în Monitorul Oficial.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

08 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei