Luni , 12 August 2019

Reguli de circulaţie mai aspre

Se înăspreşte legislaţia rutieră. Guvernul a aprobat în şedinţa de azi un proiect de modificare a actualelor prevederi legislative. În baza noilor reglementări, cei care ţin telefonul în mână sau îndrăznesc să facă live-uri pe Facebook atunci când conduc vor fi aspru amendaţi.

 

Noile reglementări îi vizează pe şoferii care folosesc sau pur şi simplu ţin în mână telefonul sau dispozitivul mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video precum tabletele, camerele foto sau video în timp ce conduc pe drumurile publice. Cei care conduc pe drumurile publice autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai şi folosesc dispozitivele mobile vor fi sancţionaţi cu patru puncte de penalizare. De asemenea, permisul va fi suspendat 30 de zile pentru încălcarea acestei prevederi dacă este comisă şi o altă contravenţie.

Pentru a recupera permisul, şoferul trebuie să dea examen.

 "Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină, susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea, după caz", potrivit modificării legislative.

Cei care au permisul suspendat vor da testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie atunci când suspendarea a fost aplicată pentru: conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice; nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale".

Suspendarea permisului pentru faptele prevăzute mai sus se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie sau nu se prezintă pentru susţinerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.

 

De menţionat că modificarea legislativă privind inderdicţia utilizării sau pur şi simplu ţinerii în mână a unui telefon sau a unei tablete îi vizează şi pe cei care folosesc un vehicul pentru care nu este nevoie de permis.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
22 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult