Marţi , 7 Noiembrie 2017

Regina Suediei, coafată de un sălăjean

 Are 32 de ani şi de curând a trăit experienţa vieţii lui. A coafat-o pe  Regina Silvia, regina Suediei, care, la final, încântată de rezultat, a exclamat simplu: „eşti magician”. Este tânărul zălăuan Andrei Ştefan Muntean, hairstylistul care, după ce a profesat în Zală şi Italia, a ales să facă mai mult pentru el şi pentru cariera sa, aşa că a decis să se mute în Germania, unde face ceea ce el ştie mai bine, să facă artă direct pe podoaba capilară a oamenilor.

 

Cariera sa ca hairstylist a început în 2012 când a terminat un curs de coafor la Cluj-Napoca. Spune, cu modestie, că a fost mai mult ideea mamei sale, însă, s-a îndrăgostit la scurt timp, iremediabil de această meserie, de frizer. „Mama a crezut în mine la început, iar acum îi sunt recunoscător”, spune, cu zâmbetul pe buze Andrei.

 

După terminarea cursului a plecat în Roma unde a lucrat ca hairstylist timp de trei luni. „Nu mi-a plăcut foarte mult, aşa că am ales să mă întorc în oraşul meu natal, unde, împreună cu alte trei persoane, am pus pe picioare un salon. Timp de trei ani acesta a devenit a doua mea casă”, completează tânărul zălăuan.

A simţit, însă, că povestea lui merge mai departe şi că trebuie să ajungă la un alt nivel în această meserie, aşa că a decis, din nou, să plece în afara ţării. De această dată a ales ca destinaţie Germania, unde s-a angajat la un salon, care i-a oferit oportunitatea de a trece prin una dintre cele mai frumoase şi intense experienţe ca hairstylist: „La salonul unde lucrez s-a făcut o programare pentru însuși Regina Silvia,regina Suediei. Aşa că am fost propus eu, oportunitate care m-a onorat pe deplin”, mărturiseşte, cu emoţie, Andrei.

 

Casa regală Suedeză deține în zona Konstanz, o insulă primită cadou de la guvernul german după al Doilea Război Mondial, insula Mainau. Acolo a fost poftit şi tânărul hairstylist. Acolo a făcut cunoştinţă, atât cu regina Suediei, cât şi cu cele mai intense emoţii.

 

În ziua stabilită, la ora stabilită a venit taxiul după el la salon, iar atunci au început emoţiile. A fost dus pe insula Mainau unde, a fost poftit în reşedinţa Reginei. “Am intrat în acea clădire impunătoare cu zeci de camere şi cu o arhitectură aparte. Mi s-a spus să aştept într-un birou până când majestatea Sa mă va primi. Pentru că persoanele importante se lasă așteptate, între timp am fost informat că va trebui să o aranjez şi pe contesa Bettina,o nepoată de-a reginei”, descrie tânărul hairstylist acea zi. Contesa a cerut o coafură simplă, iar zălăuanul a făcut întocmai: i-a tapat puţin părul şi i l-a onduat la vârfuri. „O coafură decentă”, spune Andrei.

 

 A fost apoi escortat până la dormitorul reginei, iar atunci au început adevăratele emoţii. „Chiar dacă eram doborât de emoţii, când am văzut că la palat mă aşteaptă regina, cu un aer boem, însă debordând de simplitate şi modestie, mi-am dat seama de valoarea acestui om. Când am făcut cunoştinţă cu domnia sa, simţeam că inima îmi sare din piept. Apoi mi-a spus să fiu relaxat, s-a așezat în fața oglinzii şi mi-a cerut o coafură simplă. I-am facut nişte bucle şi i-am tapat părul, ceva foarte natural. Am fost întrebat de unde sunt şi, apoi, în timp ce eu lucram, dânsa şi-a repetat discursul. Se pregătea să participe la un eveniment legat de copiii refugiaţi. Când am terminat mi-a spus, cu zâmbetul pe buze, extrem de încântată: „Eşti un magician”! A fost impresionată că am terminat aşa de repede. M-am simțit extraordinar în acel moment, văzând satisfacţia din ochii săi, privindu-se în oglindă. Mi-a spus ca e bine, îi place foarte mult şi că îmi mulțumește. I-am sărutat mâna şi i-am spus că a fost o onoare pentru mine să o coafez”, completează Andrei.

 

Descrie acea zi ca o una intensă şi memorabilă pentru el. Mare i-a fost bucuria când, după câteva zile, a fost informat că Regina a fost foarte mulțumită şi la următoarea vizită va fi, din nou, solicitat.

Legat de cariera sa, tânărul sălăjean plănuieşte să îşi deschidă în Germania propriul salon pentru a-şi putea exprima exact viziunea şi modul său de lucru. Totuşi, nu exclude şi alte variante în ceea ce priveşte destinaţiile viselor sale.

Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei