Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 28 Septembrie , 2017

Refugiaţi în Crasna

de Cioban Smaranda

Miercuri, şase solicitanţi de azil de origine irakiană au poposit într-un parc din centrul comunei Crasna. Persoanele sunt cazate în centrul de refugiaţi de la Timişoara şi au iniţiat procedurile pentru a beneficia de statutul de refugiaţi.

Miercuri, localnicii din comuna Crasna au semnalat la Biroul pentru Imigrări Sălaj prezenţa unor persoane de origine necunoscută în parcul din centrul comunei Crasna. Aşa cum prevede procedura, autorităţile specializate din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Sălaj s-au deplasat în zonă pentru identificarea persoanelor. După ce persoanele necunoscute s-au prezentat la Biroul pentru Imigrări Sălaj s-a stabilit că este vorba despre o familie de solicitanţi de azil de origine irakiană, respectiv patru adulţi şi doi minori care au sub 12 ani. La întrebările personalului din cadrul Biroului pentru Imigrări, adulţii au răspuns că doreau să viziteze această zonă pentru că este mai frumoasă decât regiunea din apropierea oraşului Timişoara.

După ce au fost identificate, cele şase persoane au fost lăsate să plece, cu recomandarea de a se întoarce în Timişoara.