Joi , 29 Noiembrie 2018

Raluca Georgiana Şerban: „Nu ştiu dacă m-aş mai întoarce”

Raluca Georgiana Şerban (21 de ani, 218 WTA), una dintre fetele talentate din noul val în tenisul feminin, a decis să nu ne mai reprezinte ţara. Ea a ales, zilele trecute, să evolueze din 2019 sub culorile Ciprului. Tenisul este un sport care aduce beneficii materiale enorme, odată ajuns la un anumit nivel. Dar pentru a pătrunde în elită e nevoie de sacrificii enorme. Iar dacă părinţii nu pot suporta cheltuielile cu deplasarea, echipamentul etc., şansele sunt nule chiar şi pentru cei mai talentaţi dintre sportivi. Aşa ajung să se irosească tineri de mare perspectivă, iar Raluca a fost la un pas să îşi rateze cariera. Deşi a căutat în repetate rânduri ajutor la Federaţia Română de Tenis, sportiva nu a primit sprijinul atât de necesar. Asta în ciuda faptului că CV-ul e unul greu de neglijat: 10 titluri ITF. În octombrie, în Luxemburg, românca a reuşit chiar să câştige un set împotriva lui Eugenie Bouchard, fostă finalistă la Wimbledon.

Plecată de patru ani în Cipru, unde se antrenează cu unul dintre foştii antrenori ai lui Marcos Baghdatis, Raluca s-a săturat să aştepte sprijin de la Federaţia Română de Tenis. Ciprioţii au fost mult mai deschişi din acest punct de vedere şi, conform tenissite.info, au făcut-o pe sportivă să înţeleagă ce oportunităţi va avea dacă va reprezenta de acum înainte Cipru. Ca atare, Raluca Georgiana Ştefan a luat singura decizie logică pentru cariera sa şi din 2019 va evolua sub alt steag. Ea a primit deja paşaportul cipriot şi a făcut o cerere la WTA pentru a reprezenta această ţară.

„Nu am primit niciun ajutor. Da, s-a pus chiar anul trecut (n. red. - problema retragerii), înainte să câştig turneele de la Heraklion. Eram distrusă mental din cauză că anii treceau şi eu nu aveam bani de turnee, dar am reuşit să mă ridic şi încerc să mă ajut singură în continuare. Tenisul este singurul lucru la care mă pricep, este tot ceea ce ştiu să fac, aşa că nu m-aş vedea făcând altceva. Nu ştiu dacă m-aş mai întoarce. Îmi este dor de ţară, dar nu cred că aş mai putea să locuiesc acasă”, era strigătul disperat de ajutor al Ralucăi, în ProSport, în 2016.

Salajeanul TV

Meteo

20 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop