Luni , 16 Aprilie 2018

Protest spontan la Spitalul Judeţean! Angajaţii au ieşit în faţa instituţiei

 Peste 40 de infirmiere, brancardieri, registratori, personal TESA sau personal de la croitoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au ieşit ieri, 16 aprilie, în faţa unităţii spitaliceşti, unde au organizat un protest spontan. Ei şi-au spus nemulţumirile cu privire la scăderile salariale din ultima perioadă.

În jurul orei 10.00, zeci de angajaţi ai Spitalului, de pe diferite secţii, au participat la un protest spontan. Ei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că le-au scăzut simţitor salariile odată cu revoluţia fiscală pusă în practică de guvernanţi.

„Cererea noastră ar fi să se revină la salariile care au fost înainte de ianuarie 2018. Această mărire înseamnă următorul lucru: în ianuarie am pierdut 700 de lei, iar acum, din martie, am mai pierdut 150 de lei la salariu. Înmulţit cu 12 luni ale anului, vă închipuiţi ce sumă pierdem”, a precizat Adrian Lungu de la Serviciul de medicină legală.

Sunt foarte afectat, pentru că s-au păstrat condiţiile de lucru, iar în schimb, la salariu am fost afectat cu 1.150 de lei”, a precizat un alt protestatar.

Sunt infirmieră la boli infecțioase. Noi aveam un spor de 25 la sută, din care s-a tăiat 10 la sută, în condiţiile în care riscurile sunt tot mai mari. Salariul mi-a scăzut cu 300 de lei. La salariile noastre contează și 100 de lei”, a declarat o infirmieră de la boli infecţioase.  

Nu este prima zi de protest. Angajaţii Spitalului şi-au strigat şi vineri nemulţumirile. Ei spun că dacă nu se va ţine cont de revendicările pe care le au, vor acţiona Spitalul în instanţă.

Pe de altă parte, contactată telefonic, managerul Spitalului Judeţean, dr. Liliana Neaga, spune că este nevoie de o schimbare legislativă, deoarece conducerea Spitalului nu poate face nimic în legătură cu revendicările pe care le au salariații

Comentariile celorlalți

IV pe 11.05.2018 la 15:08
Banuiesc ca protestatarii vor sa fie platiti si pentru orele in care de fapt nu au lucrat si in care 'si-au strigat nemultumirile'? Ce mai conteaza daca bolnavii au nevoie de ingrijire? Problema nu se rezolva prin a refuza munca si a iesi in strada. Ce vina au bolnavii? Ei sunt cei afectati de refuzul vostru de a va face datoria! Legiuitorul trebuie sa fie cel sanctionat nu bolnavii!!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop