Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 6 Octombrie , 2017

Protest naţional la Ambulanţă. În 11 octombrie se pichetează Guvernul

de Ana Tudoran

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România (FNSAR) a declanşat protestele la nivel naţional pe o perioadă nedeterminată. În toată această perioadă, conducerea FNSAR este dispusă să continue discuţiile cu reprezentanţii Guvernului până la soluţionarea favorabilă a revendicărilor privitoare la personalul din Serviciile Publice de Ambulanţă.  

 

 

Potrivit liderului de sindicat de la ambulanţa Sălaj, Anca Opriş, protestul a început şi în judeţul nostru joi dimineaţa, la ora 8,00, când s-au afişat pe maşini însemnele de protest, iar membrii de sindicat şi-au legat banderole albe. Aceasta este forma de protest pe care o aleg angajaţii sălăjeni, cel puţin până în 11 octombrie, când vor merge la Bucureşti pentru miting. Potrivit Ancăi Opriş, din Sălaj vor participa la protestul de la București 10 persoane.

 

 

Cum protestează sindicaliştii de la ambulanţă

 

Protestul naţional constă în afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripția „PROTEST NAŢIONAL”, iar pe verso vor fi inscripţionate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanţă reprezentate de FNSAR. De asemenea, personalul operativ, TESA şi muncitorii membri în organizaţiile sindicale aparținând FNSAR vor purta panglici albe pe echipamentul de lucru, în semn de protest.

Federaţia are în plan pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice în data de 11 octombrie, conform calendarului de acţiuni sindicale stabilit de FNSAR, după cum urmează: pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale de la ora 10,30 la 11,30; pichetarea Ministerului Sănătății de la ora 11,30 la 12,30; deplasarea în coloană a protestatarilor din strada Cristian Popişteanu, la ora 12,30, cu ieșire pe Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertăţii și Piața Constituției. Sosirea în Piața Constituției va fi la ora 13,15, cu finalizarea acțiunii la ora 14,15.

De asemenea, Federaţia pregăteşte un mare miting organizat de toate federaţiile din sistemul sanitar, dar se pregăteşte şi pentru declanşarea conflictelor de muncă, urmate de posibile greve, conform Legii Dialogului Social.

„Avem speranţa după întâlnirea de la Guvern din data de 27 septembrie a.c., că se caută soluţii de rezolvare şi sperăm să se rezolve situaţiile de nemulţumire  pe cale amiabilă în perioada protestului naţional anunţat. Menționăm că, pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă NU va fi întreruptă până la noi hotărâri”, se arată într-un comunicat al Federaţiei.